Etiquetes

Amanida d’api i escarola

apiiescarola

Ingredients per a 4 persones

1 escarola.
2 troncs d’api blancs.
Oli.
Vinagre.
Sal.

Elaboració

Es trien les fulles blanques de l’escarola, es renten i s’escorren.
Es trien les branques d’api, retirant-ne les fibres més grosses, es renten i s’escorren.
Es posen totes en un bol amb l’api tallat.
S’amaneix amb oli, sal i vinagre.

Variacions

Es pot fregar un all per la part de dins del bol d’amanir per aromatitzar-lo.

Valoració Nutricional

AMANIDA D'API I ESCAROLA

 

.Es tracta d’un plat molt lleuger i amb alt contingut d’aigua i a més s’aprofiten totes les vitamines degut a que els aliments es mengen en cru i no cuinats.

L’api, degut al seu elevat contingut en oli eteri, fa que tingui un efecte específic sobre els ronyons, que fan augmentar l’eliminació d’aigua juntament amb els productes tòxics de l’organisme, per tant molt depuratiu

Com a conseqüència d’això, fa que l’api sigui molt indicat pels casos de gota, reumatisme, àcid úric amb tendència a la formació de càlculs i debilitat nerviosa i depressió anímica degut a una formació excessiva d’àcids en els teixits.

També es sabut que l’api te poders afrodisíacs degut a aquest oli que conté, posseeix els efectes d’hormona sexual, per tant reforça també aquesta activitat.

Alhora és beneficiós per la diabetis degut al contingut en Glucosalí, que son hormones semblants a la insulina, per tant això provoca que l’organisme estalvi consum d’insulina.

La riquesa en sals minerals fa que sigui un aliment alcalinitzant i re mineralitzant de la sang, útil per tant en casos d’anèmia i convalescents i febles.

Afegit a l’efecte depuratiu de l’api, es potencia amb l’escarola el seu efecte diürètic degut a l’alt contingut en aigua i potassi. Per tant plat molt beneficiós per persones amb hipertensió, retenció de líquids o àcid úric elevat.

El contingut de l’escarola en fibra ajuda a les seves propietats laxants, per tant ajudarà a les persones amb problemes d’estrenyiment, reduir colesterol, millor control del sucre a la sang en persones diabètiques

Anuncis