Etiquetes

Arrop

arrop

Ingredients

1 kg de raïm.
1 albergínia.
¼ de carbassa.
1 poma.
1 pera.
2 figues.

Elaboració

Premseu els grans de raïm, coleu el most resultant i poseu-lo a bullir fins que quedi reduït a la meitat.
Renteu bé la fruita i la verdura, talleu-la petita i esteneu-la una bona estona al sol perquè perdi el màxim d’humitat possible.
Un cop el most hagi minvat a la meitat incorporeu-hi la fruita i la verdura i deixeu-ho que bulli fins que estigui tova.
Deixeu-ho refredar i col•llogueu-ho en pots de vidre o gerres de ceràmica i tapeu-ho bé.

Valoració Nutricional

ARROP

Si ens fixem en una de les fruites destacades d’aquest postra, el raïm, podríem dir que te un elevat valor calòric degut a l’alt contingut de glucoses i fructoses. Des el punt de vista dietètic estem parlant d’una de les fruites més energètiques i útils, ja que representa un combustible directe pel cervell. Pel contrari, és un aliment contraindicat pels diabètics degut a aquest gran contingut en glucosa. Tampoc és la fruita ideal per les persones que pateixen obesitat per la seva elevada aportació calòrica. En general i tenint en compte una persona sana, es una fruita molt adequada donat que els sucres s’assimilen ràpidament i son de fàcil aprofitament.

Del raïm també destaquem un component, el res veratrol, antiinflamatori i protector del cor al reduir el nivell de colesterol, així como anticoagulant.

Anuncis