Etiquetes

Arròs amb galeres i carxofa

arrosambgaleresicarxofa

Ingredients

400 g d’arròs.
Una ceba.
2 grans d’all.
3 tomàquets.
750 g de galeres.
4 carxofes.
Aigua o brou de peix.
Oli.
Sal.

Elaboració

En una cassola amb oli feu el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Quan el sofregit estigui ben daurat, tireu-hi les galeres i els alls picats.
Remeneu-ho i sofregiu-ho tot junt.
Seguidament tireu-hi l’arròs, les carxofes tallades a trossos i la sal, remeneu-ho i banyeu-ho amb l’aigua o el brou de peix.
Deixeu-ho coure uns 18 minuts aproximadament.

Variacions

En lloc de carxofes es pot fer amb bròquil(Vegeu Arròs amb galeres i bròquil).

Valoració Nutricional

ARROS AMB GALERES I CARXOFES

Aquest plat, degut a les propietats dels aliments que el composen, és molt addient per persones que puguin patir problemes de:

Eliminar líquids del cos degut al contingut elevat de potassi que sobretot conté l’arròs.

 

  • Obesitat, sempre que es combini com en aquest cas amb vegetals i aliments no molt calòrics.
  • Hipertensió: a l’eliminar l’excés d’aigua en el cos, es redueix la pressió arterial
  • Malalties dels ronyons. Els ronyons ja que no es tenen que esforçar tant per el-liminar l’aigua
  • Diabetis, ja que tot i que conté elevada quantitat de Carbohidrats, no son sucres simples i al marge, el fet de que ajudi a eliminar aigua fa que també es alliberi glucosa, per tant estabilitza els nivells de sucre.

Les carxofes al marge de potenciar els punts anteriors i gràcies al seu contingut en àcids, també és molt bona perquè afavoreix la funció biliar. També és un potent anticancerigen.

Per últim la vitamina B3 que conté la cigala, és molt beneficiosa pel sistema circulatori i també ajuda a reduir el colesterol, al marge també de combatre la diabetis, artritis o el tinnitus. Per altra banda, el consum excessiu d’aquest marisc i degut a ser ric en purines, pot produir un increment en valors de l’àcid úric.

Anuncis