Etiquetes

Canelons d’espinacs

canelonsdespinacs

Ingredients

1 ½ kg d’espinacs.
16 plaques de caneló.
50 g de pernil salat.
Un grapadet de pinyons.
Un grapadet de panses remullades.
25 g de formatge rallat.
Mantega.
Salsa beixamel.
Sal.
Aigua.

Elaboració

Netegeu i renteu els espinacs en dues o tres aigües i talleu-los a trossets.
Fregiu el pernil i els pinyons en una paella i afegiu-hi els espinacs i les panses; saleu-ho.
Bulliu la pasta dels canelons, refredeu-la en aigua freda i eixugueu-la.
Ompliu els canelons amb els espinacs.
Poseu els canelons en una plata untada amb oli o mantega, cobriu-los de beixamel i de formatge ratllat i gratineu-los al forn.

Variacions

En lloc de beixamel s’hi pot posar salsa de tomàquet.
Es pot afegir beixamel al farciment per lligar-ho una mica més

Valoració Nutricional

CANELONS D'ESPINACS

 

Es un plat indicat per aquelles persones que tenen anèmia, degut a la seva aportació de ferro.

Conté unes substàncies que milloren la visió i prevenen la ceguera causada per la degeneració macular, molt comú en la gent d’edat avançada.

El seu elevat contingut en antioxidants provoca que disminueixi el risc de càncer (si es que hi ha un consum continuat )

Molt important també, els espinacs cuits, ajuden a millorar el transit intestinal sense haver de recòrrer a laxants.

Millora la hipertensió ja que evita la retenció de líquids.

Molt adients en persones que tenen problemes d’obesitat que segueixen dietes baixes en calories, pel seu contingut baix en calories.

S’ha de tenir en compte que degut al contingut en oxalats de calci no son molt recomanables per aquelles persones que pateixen àcid úric, càlculs renals o en vies urinàries.

Remarcar també d’aquest plat,el seu elevat contingut en calci, molt beneficiós per persones que pateixen osteoporosi i que necessiten reforçar els ossos.

Advertisements