Etiquetes

Conill amb albergínies

conillambalberginies

Ingredients

1 conill trossejat.
2 cebes.
2 tomàquets madurs.
3 albergínies.
Sal.
Aigua.
Pebre negre.
llard i/o oli d’oliva.
Per fer la picada:
Un grapadet d’ametlles o avellanes.
All.
Julivert.

Elaboració

Poseu el llard en una cassola i enrossiu-hi el conill salpebrat. En la mateixa cassola afegiu-hi la ceba trinxada i el tomàquet.
Quan el sofregit tingui color afegiu-hi l’aigua i deixeu-ho coure tot junt fins que el conill sigui tou.
Mentrestant talleu les albergínies a rodanxes gruixudes, saleu-les i deixeu-les escórrer. Tot seguit enfarineu-les i fregiu-les amb oli d’oliva.
A final de la cocció afegiu les albergínies i la picada i deixeu-ho coure tot junt uns minuts.

Variacions

Es pot fer amb pollastre en comptes de conill (Pollastre amb albergínies).
S’hi pot afegir un raig de brandi o una mica de vi abans d’afegir-hi el tomàquet.
Es pot afegir una branqueta de canyella al rostit.
Es pot afegir una mica de farina per lligar la salsa.

Valoració Nutricional

CONILL AMB ALBERGINIA

La carn de conill és una carn fàcil de digerir i molt tova, fet que la fa adequada quan hi ha problemes de masticació. És una molt bona font de proteïnes, de vitamina B12 i de ferro però, a més, és la carn amb major aportació de vitamina B3 . També aporta quantitats destacables de potassi, fòsfor i calci i és la que menys greix té per tant molt adient en persones que han de fer dietes

baixes en greixos, també pel gran contingut d’aigua que tenen les albergínies (90%)

Per altra banda fa que aquest plat, degut al contingut d’albergínies, sigui molt adient i útil per persones que tenen problemes de colesterol i que estan interessats en reduir així com per prevenir la arteriosclerosi. Per tant podríem
dir que l’albergínia actua com a aliment que redueix el nivell de grasses i aconsegueix
expulsar el colesterol (molt adient per combinar amb menjars amb més contingut
de grasses).

Per últim sembla ser que el consum d’albergínies fa que s’inhibeixi el creixement de
cel-lules canceroses a l’estómac.

Anuncis