Etiquetes

Peix al forn

peixalforn

Ingredients

1 peix sencer (400 g en brut per persona) (ex. Lluç)
2 cebes tallades a la juliana.
500 g de patates tallades a rodanxes.
3 tomàquets madurs tallats a quarts.
Mitja copa de vi blanc.
Pebre.
Oli.
Sal.

Elaboració

En una plata de forn amb oli calent, poseu la ceba i quan estigui una mica cuita afegiu-hi les patates i després els tomàquets.
Poseu-hi sal i pebre, tireu-hi el vi i feu la reducció.
Poseu el peix escatat i salpebrat sobre les verdures i fiqueu-lo al forn calent, regant de tant en tant amb el suc fins que estigui cuit.

Variacions

A la base de verdures s’hi poden afegir pebrots, alls, fonoll, etc.
Es pot fer al forn sense capa de verdures, amanit amb oli

Valoració Nutricional

PEIX AL FORN

En aquest plat em considerat que el peix que cuinem és lluç però en aquesta recepta el benefici sobre tot és el sistema de cocció al forn, molt recomanable en tots els casos.

El consum freqüent en aquest cas de lluç, ajuda a reduir la tensió arterial, el colesterol i ajuda a perdre pes.

El fet que ajudi a controlar el colesterol és en gran mesura pels àcids grassos omega-3

Per altra banda el fet d’acompanyar el plat amb patates i verdures fa que sigui un plat molt sa i complert, baix en calories, hidrats de carboni i greixos per tant molt recomanable per tothom.

Anuncis