Etiquetes

Pollastre escabetxat

pollastreescabetxat

Ingredients

1 pollastre.
2 cebes.
1 cabeça d’alls.
2 tomàquets.
Llorer.
1 l d’oli.
300 g de vinagre de vi.
Sal.
Pebre.
Aigua.

Elaboració

En una cassola a foc lent poseu-hi l’oli, el vinagre i el llorer una estona perquè s’aromatitzi l’oli.
Afegiu-hi el pollastre trossejat i salpebrat, la ceba tallada gruixuda, la cabeça d’alls i els tomàquets partits per la meitat. Afegiu-hi aigua si no queda tot cobert.
Deixeu que arrenqui el bull i desprès abaixeu el foc molt lent i deixeu-ho coure amb la cassola tapada fins que el pollastre sigui tou.

Variacions

S’hi poden afegir herbes aromàtiques.
S’hi pot afegir un pessic de pebre vermell en el moment que s’hi posa el pollastre.
Es poden fregir uns daus de cansalada virada abans de començar la cocció de l’escabetx

Valoració Nutricional

POLLASTRE ESCABETXAT

 

Aquest és un plat molt fàcil de digerir degut a que el pollastre posseeix aquesta qualitat mes inclús que el gall d’indi.

Es molt adequat en dietes que es tingui que controlar el pes, sempre i quan s’utilitzin parts del pollastre magres com el pit, sense pell i amb tècniques de cuina que exigeixin poc oli (a excepció de si s’utilitza en cru)

Per persones que vulguin controlar el colesterol i que pateixin malalties cardiovasculars el més recomanable és menjar pit de pollastre i evitar altres zones que seran mes perjudicials

També destacarem d’aquest plat, les propietats beneficioses de l’all, ja que hi apareix de forma abundant. Esmentem les més importants:

Depuratiu per ronyons i vesícula, descongestionant de pulmons i sistema respiratori, purifica la sang, disminueix la tensió de les artèries, fa que el fetge treballi millor, millora l’estrenyiment, millora les anèmies, controla la diabetis, millora els casos d’obesitat, millora la fatiga i enforteix el sistema nerviós i finalment també efectiu per l’àcid úric i varius.

Anuncis