Etiquetes

sopadeceba

Ingredients

1 kg de cebes tallades en juliana.
4 llesques de pa sec.
Oli.
Sal.
Pebre.
Aigua.

Elaboració

En una cassola amb oli so fregiu la ceba fins que s’estovi.
Banyeu-la amb l’aigua i deixeu-la coure una mitja hora.
Poseu-ho a punt de sal i pebre, afegiu-hi les llesques de pa i deixeu que faci un bull.

Variacions

Podeu posar el pa en el plat i afegir-hi la sopa per sobre.
Es pot fer amb brou en lloc de aigua.
S’hi poden afegir uns rovells d’ou batuts.
Es pot gratinar amb formatge ratllat.
Es pot fer amb llet en lloc de brou.

Valoració Nutricional

SOPA DE CEBA

La ceba te moltes propietats beneficioses per l’organisme entre les que destaca:

Circulació: Degut a un component, l’aliïnina, tot i que en menor mesura que l’all, en conté bastanta quantitat i te propietats antitrombòtiques per tant lluita o evita les següents malalties circulatòries: arteriosclerosi, colesterol, hipertensió i angina de pit entre d’altres.

Diürètic: Afavoreix la eliminació de líquids corporals, per tant és molt adequada pel reumatisme entre d’altres problemes.

Bactericida: Per l’elevada quantitat en sofre, com en l’all, es un dels millors remeis naturals per combatre processos infecciosos del sistema respiratori (grip, bronquitis..), i en el cas de descomposició a nivell digestiu (diarrees)

Digestiu: afavoreix les digestions a l’estimular el fetge, la vesícula i el pàncrees.

Les últimes informacions diuen que la ceba pot ser un molt bon inhibidor de càncer així com molt recomanat per les persones que pateixen osteoporosi, ja que incentiva el desenvolupament ossi.

El fet de combinar la ceba amb el pa, fa que aquest plat ens aporti els hidrats de carboni que per altra banda no obtindríem i d’aquesta manera que sigui un plat lleuger però equilibrat, sobre tot recomanat per sopars lleugers.

 

Anuncis